söndag 10 april 2011

Serie och Bildberättarprogrammet

Tänkte bara skriva och säga att jag har sett att det är många som har hittat min blogg genom att söka på min utbildning som jag går och är det någon som undrar över något eller tänker söka så är det bara att höra av sig. Jag svarar gärna på frågor och så om hur det är att plugga här!

/Elena

7 kommentarer:

 1. Hejsan!
  Vad lustigt att du skrev det här inlägget. jag trillade in här för ett tag sedan och har kikat lite på dina bilder (älskar dom, du är verkligen grym på att teckna!) . Jag kommer söka serie och bildberättar i veckan. Egentligen undrar jag inget om utbildningen, men jag är väldigt nyfiken på vad du hade för arbetsprover när du sökte in. Skulle du kunna tänka dig att visa det? :) Skulle vara kul att se.

  SvaraRadera
 2. Hej! Haha, jo jag är nog en av de som hittat hit så. :) Det verkar vara en rolig utbildning och jag tänker söka in så vi får se hur det går...Jag skickar arbetsproverna på måndag, så hoppas det kommer dit i tid! //Erika

  SvaraRadera
 3. Dina illustrationer är så underbart vackra!
  Har sökt till programmet i år.. men efter att ha trillat in på din blogg så känns det som att mina chanser att komma in är små.:P

  Är alla som kommer in lika talangfulla som du? Helt enkelt om det är svårt att komma in?

  Och en liten fråga till om hur antagningsprosessen gick till efter att du skickat in arbetsproverna.. ringde de för intervju eller var det brev, och när hörde de av sig?

  Förlåt för alla frågorna ^^'''' Hoppas du orkar svara :)))

  PS. Du har fått dig en till trogen läsare :D // Victoria

  SvaraRadera
 4. Hej! Vad roligt att ni ska söka! Hoppas verkligen att det går bra för er alla och att ni kommer in, det är en toppen utbildning verkligen.

  Luxxie: Jag kan nog rota fram lite som jag skickade in som arbetsprover, kan vara lite roligt att visa upp :)

  Erika: Åh vad roligt! Lycka till!!

  Victoria: Flera av mina klasskamrater bloggar, gå gärna in på deras bloggar ock kika, de är kanon duktiga, alla har olika stilar på sitt skapande! Men bli inte rädd för att söka, man söker ju för att man vill lära sig och inte för att man kan, utbildningen är en bra tid att prova nytt och utveckla sin egna kreativitet.
  Jag tror att man kan söka sig till antagningsstatistik från föregående år också, det vet jag att jag gjorde men kommer inte riktigt ihåg hur...
  Intervjuerna gör de inte längre :S Trodde att de hade tagit bort det från hemsidan, de slutade med dem för ett par år sedan. Du får beskedet via studera och sen när du har tackat ja så får du information från skolan. Ett tips (om du inte redan bor i gävle) är att bli medlem i kåren och ställa sig i bostadskö direkt :)

  Hoppas att det ger svar på dina frågor :D

  Och jätte jätte roligt att du gillar mina grejer och min blogg :D Tack!!

  /Elena

  SvaraRadera
 5. Hur ser "lektionerna" ut?
  Får ni uppgifter som ni ska lösa?
  Typ "gör en tolkning av situationen i libyen" eller nåt liknande. eller går ni igenom olika tekniker, så man lär sig måla med t.ex. akvarell på bästa sätt?
  Beskriv en vanlig skol-dag!

  SvaraRadera
 6. Oj, en vanlig dag är lite svår att beskriva, dagarna ser ganska olika ut faktiskt. Vi läser ju kurserna parallellt så ofta har vi ganska mycket att göra men det är inte så jätte många lärarledda lektioner utan det är väldigt mycket eget arbete. Vi har ju egna arbetsplatser och ljusbord här på skolan, så det är ju väldigt mycket sitta där. Uppgifter får vi också, inte riktigt som det exemplet dock. Vi har formlära där vi går igenom mycket tekniker och ljus och så.

  :) Hoppas att det beskrev det bra!

  SvaraRadera
 7. Tack för svaren :) Har en till liten fråga... :P I Stockholm kostar det typ 3000 till 4000 att hyra en etta... jag undrar om det är billigare i Gävle, eller kostar det lika mycket typ? Ha en fin kväll :D

  SvaraRadera